آلرژی به شیر

آلرژی به شیر

آلرژی به شیر و محصولات لبنی

با استفاده ازفهرست های روی مواد غذایی می توانید؛ از وجود شیر یا سایر لبنیات درون آن ماده ی غذایی آگاه شوید. همچنین می توانید از پزشک خود سوالاتی را درباره ی بی خطر بودن شیر گوسفند و بز بپرسید که البته در اکثر افرادی که به شیر آلرژی دارند؛ شیر گوسفند و بز نیز خطرناک است. پروتئین موجود در شیر گوسفند و بز، همانند پروتئین موجود در شیر گاو می باشد؛ بنابراین مصرف این مواد لبنی نیز موجب حساسیت دربرخی افراد می شود.

آیا عدم تحمل لاکتوز با آلرژی و حساسیت به شیر یکسان است؟

پدیده ی عدم تحمل لاکتوز زمانی اتفاق می افتد که فرد نمی تواند قند لاکتوز موجود در شیر و محصولات لبنی را هضم کند. افرادی که به لاکتوز حساسند؛ پس از استفاده از موادی که درآنها لاکتوز موجود است؛ دچار درد معده، فشار گازهای دستگاه گوارش و اسهال می شوند. در افرادی که دچارآلرژی به شیرهستند؛ اغلب دستگاه گوارش درگیر می باشد. در آلرژی به شیر، سیستم ایمنی بدن به محض ورود ماده ی لبنی، آنرا یک مهاجم خارجی فرض می کند و سبب انتشار موادی از قبیل هیستامین می گردد. از جمله علائم ناشی از ابتلا به آلرژی و حساسیت شیر، می توان به خس خس سینه و استفراغ و اسهال اشاره کرد. محصولات لبنی که فرد مبتلا به آلرژی باید از آنها اجتناب کند عبارتند از:

  • انواع کره
  • پنیر از جمله پنیر و سس پنیر
  • انواع خامه ی ترش و شیرین(البته در ایران بیشتر از خامه ی شیرین استفاده می شود؛ و خامه ی ترش، کاربرد چندانی ندارد.)
  • فرنی
  • شیر، دوغ، شیر خشک
  • ماست
  • بستنی
  • پودینگ(مثل محصولات شرکت دنت که در آن ها از شیر استفاده شده است.)

غذاهایی که در تهیه آن ها از شیراستفاده می شود؛ این غذاها معمولا حاوی پروتئین شیر گاو می باشند. قبل از خرید این محصولات، بر چسب های روی آن ها را با دقت بررسی کنید. ازجمله ی این محصولات عبارتند از:

  • محصولات پخته، نان، شیرینی ها(مثل گز و…)، بیسکویت ها، کیک ها
  • آرد غلات و حبوبات
  • آدامس
  • شکلات و آبنبات کرم دار
  • غذاهای تنوری
  • پیراشکی ها
  • شیری که با مالت ترکیب شده است.
  • مارگارین
  • پوره سیب زمینی
  • گوشت های کنسرو شده و فرآوری شده
  • سس سالاد
  • سس سفید
  • پودر کیک
  • خامه ی قهوه
  • بستنی های میوه ای
  • گوشت های کنسرو شده و فرآوری شده، از جمله سوسیس و کالباس و گوشت های آماده(مثل ناگت ها)

مواد اولیه ای که در آنها از شیر استفاده شده است

از مواد اولیه ای که در آن ها از پروتئین های شیر استفاده شده عبارتند از:
• کره مصنوعی یا چاشنی پنیر
• ماده ی پروتئین شیر یا کازئینات
• کره ی ذوب شده
• لاکتالبومین، لاکتالبومین فسفات
• قند شیر، لاکتوگلوبولین، لاکتوفرین، لاکتولوز
• مایه ی ماست
• آب پنیر و یا محصولات آب پنیر

این کوچولوی ناز مبتلا به آلرژی هست؛ که دور دهانش التهاب ناشی از آلرژی رو مشاهده می کنید.
این کوچولوی ناز مبتلا به آلرژی هست؛ که دور دهانش التهاب ناشی از آلرژی رو مشاهده می کنید.

نکاتی برای زندگی بهتر افرادی که از آلرژی به شیر رنج می برند:

  • راه های دیگر برای دریافت ویتامین و مواد معدنی بیابید: محصولات لبنی یکی از منابع مهم کلسیم، پروتئین و ویتامین های D و B12  هستند. اگر شما به این محصولات آلرژی دارید؛ می توانید محصولات غذایی دیگری را برای جبران کمبود برخی از ویتامین های و پروتئین ها جایگزین نمایید که از جمله ی این محصولات عبارتند از غذاهایی مانند بروکلی، اسفناج و سویا و… از دید uTeb، یک متخصص تغذیه ی ماهر، با استفاده از یک برنامه ی غذایی مناسب می تواند با جایگزین کردن این مواد غذایی، از کمبود پروتئین و ویتامین در بدن شما جلوگیری نماید.
  • استفاده از محصولات جایگزین لبنی: نوشیدن شیر سویا، برنج و یا بادام که از کلسیم و ویتامین D غنی می باشند. همچنین استفاده از بستنی های غیر لبنی، شکلات، پنیر، و ماست غنی شده(که همه ی این محصولات، به صورت غیر لبنی هم وجود دارند؛ مثل ماست سویا)
  • مشورت با پزشک متخصص اطفال در مورد نوزادانی که به شیر حساسیت دارند: اگر نوزاد شما به آلرژی شیر مبتلاست؛ دکتر ممکن است یک برنامه ی غذایی بر اساس کازئین تجزیه شده به شما پیشنهاد دهد.
  • اجتناب از شیر موجود در محصولات صنعتی: برچسب های محصولات آرایشی، کرم ها و پمادها را بررسی کنید که به هیچ عنوان، شیر گاو در آن ها استفاده نشده باشد. بعضی از داروها نیز حاوی آب پنیر است که از شیر ساخته شده است.

5/5 - (1 امتیاز)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *