چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

چگونه می توانم از سرطان سینه پیشگیری کنم؟

پزشکان هنوز اطمینانی درباره ی امکان پیشگیری از سرطان سینه ندارند. با ورزش های هوازی می توان از سرطان سینه تا حدودی پیشگیری نمود. پژوهش ها نشان می دهد که احتمال ابتلای خانم هایی که مرتبا فعالیت دارند، نصف زنانی است که چندان فعالیتی ندارند. این مسئله بیشتر در خانم های جوان و زنانی که هنوز یائسه نشده اند، اثبات شده است. ضمنا زنانی که ورزش میکنند، سختی های درمان را، راحت تر تحمل می کنند، و پس از درمان، دوره ی نقاهت کمتری را سپری می کنند و همچنین شانس بیشتری برای زندگی دارند.

چه بخوریم و چه رژیمی داشته باشیم؟

برخی از پزشکان معتقدند که رژیم غذایی شما تاثیر خیلی کمی روی ابتلا به سرطان سینه دارد. رژیم غذایی چرب احتمال دارد که خطر بروز سرطان سینه را افرایش و رژیم غذایی پر از میوه ها و سبزی ها و حبوبات و غلات، کاهش دهد. این مسئله در بقیه ی کشورها دیده شده است اما هنوز تاثیر رژیم غذایی کم چرب بر روی احتمال بروز سرطان سینه دیده نشده است. همچنین مصرف مشروب های الکلی، خطر دچار شدن به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

با مصرف سبزیجات، می توان از سرطان سینه پیشگیری کرد.
با مصرف میوه و سبزیجات، می توان از سرطان سینه پیشگیری کرد.

یادتان باشد که هنوز تاثیر رژیم غذایی بر سرطان سینه کاملا اثبات نشده است. بنابراین خانم هایی که رژیم غذایی سالمی هم دارند، باید کارهای پیشگیرانه را انجام دهند و به طور منظم ماموگرافی کنند. هنوز هم تشخیص زود سرطان سینه، بهترین راه است برای این که بهترین نتیجه را از درمان بگیرید.

موارد زیر راه هایی را نشان می دهند که از ابتلا به سرطان سینه، پیشگیری کنید. اما حتما به پزشک مراجعه کنید و با او مشورت کنید و سوالات خود را بپرسید.

  • به طور مرتب، هر سه ماه پس از ۳ تا ۵ روز بعد از قاعدگی، سینه های خود را بررسی کنید. سالی دو بار، جهت چک آپ پیش پزشک بروید و سالی یک بار هم آزمون ماموگرافی را انجام دهید. بعضی از متخصصان توصیه می کنند که از سن ۴۰ سالگی، آزمون ماموگرافی را شروع کنید، اما بعضی دیگر، سن ۵۰ سالگی را مناسب می دانند. اگر در خانواده خودتان، سابقه ی ابتلا به سرطان سینه را دارید، از سن کمتری شروع به ماموگرافی کنید. درباره ی سن و زمان دقیق شروع ماموگرافی، از پزشک متخصص سوال نمایید.
  • اگر، قرص های ضد بارداری مصرف می کنید، درباره ی نکات منفی و مثبت این قرص ها، با پزشک خودتان صحبت کنید و از او بپرسید.
مصرف الکل، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد! هر چقدر بیشتر بنوشید، خطر گسترش سرطان سینه را بیشتر می کنید! دوبار فکر کنید!
مصرف الکل، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد!
هر چقدر بیشتر بنوشید، خطر گسترش سرطان سینه را بیشتر می کنید!
دوبار فکر کنید!
  • اگر که شما دارید یائسه می شوید و یا اگر یائسه هستید، با پزشک درباره ی داروهای هورمونی جایگزین که نشانه های یائسگی را کم می کنند، صحبت و مشورت کنید. پزوهش ها ثابت کرده اند که هورمون های جایگزین مخصوصا درمان با مصرف از ترکیبی از پروژستین ها و استروژن ها خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. با مشورت کردن با پزشک و با در نظر داشتن افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه، و با آگاهی از مزایا و عوارض مصرف هورمون های جایگزین، می توانید در این باره تصمیم بگیرید.
  • اگر احتمال ابتلا به سرطان سینه در شما بالاست، می توانید از داروهای کاهش دهنده ی اثرات استروژن استفاده کنید. مشخص شده است که مصرف این داروها امکان ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. درباره ی مصرف این داروها و یا مصرف سرخود هر نوع داروی دیگری با پزشک مشورت کنید و از او بپرسید.

 

پاورقی:

۱- استروژن = estrogen

۲- پروژستین = progestin

4.5/5 - (2 امتیاز)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *