حساسیت به کازئین

حساسیت به شیر

حساسیت به کازئین

کازئین( پروتئین شیر ) و ایجاد حساسیت…

اگر یک لیوان شیر یا یک تکه از پیتزا باعث ورم کردن لب ها، کهیر، یا دیگر علائم قابل توجه در شما گردد؛ احتمالا به کازئین موجود در شیر حساسیت دارید. یکی دیگر از عواملی که موجب ایجاد آلرژی می شود استفاده از کشک است. برخی از افراد هم به کازئین شیر و هم به کشک و آب پنیر حساسیت دارند. اغلب افراد مبتلا به آلرژی به شیر،علائمی دارند که این علائم را از نوزادی تا بزرگسالی و میان سالی با خود دارند و این نشانه ها به مرور زمان تغییر بیشتر می شوند.

با این حال در برخی از افراد این علائم، در اثر بالا رفتن سن و بزرگ شدن نیست.بروز این حساسیت و افزایش آن به دلیل افزایش حساسیت در سنین مختلف به پروتئین های شیر است. عدم تحمل لاکتوز می تواند در مراحل بعدی زندگی با علائمی از جمله نفخ، درد، گاز، اسهال و یا ریفلاکس معده به مری خود را نشان دهد. عدم تحمل لاکتوز در این افراد موجب آلرژی می گردد. این عدم تحمل نتیجه ی آن است که این افراد قادر به هضم لاکتوز موجود در شیر نیستند. این ناتوانی سبب ایجاد واکنش های شدیدی در این افراد می شود. البته اخیرا شرکت کاله شیر بدون لاکتوز تولید کرده است؛ که برای کسانی که توانایی هضم لاکتوز را ندارند؛ مناسب است.

آلرژی شیر یا پروتئین شیر:

علت و علائم
حساسیت به کازئین هنگامی رخ می دهد؛ که سیستم ایمنی بدن شما پروتئین موجود در شیر را عامل بیگانه و مضر می داند و برای دفاع از خود آنتی بادی IgE تولید می کند. تعامل بین این آنتی بادی ها و پروتئین های خاص باعث آزاد شدن برخی از مواد شیمیایی بدن مثل هیستامین می شود که باعث بروز علائمی شامل علائم زیر می گردد:

  • تورم لب ها، دهان، زبان، صورت و گلو
  • واکنش های پوستی مانند کهیر، بثورات جلدی، یا قرمز شدن و خارش پوست
  • احتقان بینی، عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم، سرفه و یا خس خس سینه

جدی ترین واکنش آلرژیک به شیر شوک آنافیلاکسی است. این یک واکنش تهدیدآمیز و بالقوه است که می تواند به سرعت رخ دهد. آلرژی به مواد غذایی( از جمله کازئین موجود در شیر ) می تواند؛ علتی جهت ایجاد شوک آنافیلاکسی شود. افرادی که مبتلا به آسم هستند و علاوه بر حساسیت خود، حساسیت غذایی جدی به مواد غذایی، مانند کازئین هم دارند. هنگامی که در معرض این مواد قرار می گیرند؛ در بدن آنها شوک آنافیلاکتیک ایجاد می شود. در اثر مصرف شیر، علائمی مانند تورم در داخل دهان، درد قفسه ی سینه، کهیر یا اشکال در تنفس در مدت چند دقیقه از مصرف شیر در این افراد ایجاد می شود و سبب ایجاد شوک آنافیلاکتیک در این افراد می گردد و بلافاصله باید به اورژانس انتقال داده شوند.

مصرف شیر، در نوزادانی که به آلرژی شیر مبتلا هستند؛ می تواند سبب بروز چنین علائمی در پوست شود.
مصرف شیر، در نوزادانی که به آلرژی شیر مبتلا هستند؛ می تواند سبب بروز چنین علائمی در پوست شود.

درمان آلرژی شیر

اگر آلرژی شما به مواد غذایی ذکر شده، و یا به طور خاص شیر یا کازئین ثابت شود؛ پزشک شما، به شما توصیه می کند که همواره با خود اپی نفرین را حمل کنید تا در صورت استفاده ی اتفاقی از این مواد غذایی و ایجاد حساسیت، موجب رفع واکنش های شدید شود. پزشک یا دکتر داروساز استفاده از اپی نفرین را به شما آموزش می دهند. همچنین شما می توانید؛ برای کاهش علائم آلرژی، یک داروی آنتی هیستامین را با خود همواره داشته باشید. در مورد واکنش های شدید و یا جدی، آنتی هیستامین می تواند به شکل اپی نفرین عمل کند و به طور سریع در مقابل واکنش های آلرژیک تاثیر گذار باشد. اپی نفرین یا آدرنالین، مواد شیمیایی می باشند؛ که از بدن در زمان هیجان یا استرس ترشح می شوند.

اگر شما یک واکنش آلرژیک شدید با علائم و نشانه های آنافیلاکسی تجربه کنید؛ برای مقابله با این واکنش تا زمان رسیدن به بیمارستان از اپی نفرین استفاده کنید. از آنجا که تا یک سوم از واکنش های آنافیلاکتیک می تواند موج دوم علائم خود را  چند ساعت پس از حمله ی اولیه نشان دهد؛ ممکن است نیاز باشد تا شما ۴ تا ۸ ساعت پس از واکنش اولیه در بیمارستان بستری باشید و تحت مراقبت قرار گیرید. برای آشنایی بیشتر با اپی نفرین همراه و روش استفاده از آن، uTeb شما را به خواندن مقاله ی “حساسیت به نیش زنبور” دعوت می کند.

آلرژی شیر در بزرگسالان، می تواند موجب عوارض پوستی این چنینی شود.
آلرژی شیر در بزرگسالان، می تواند موجب عوارض پوستی این چنینی شود.

پیشگیری از حساسیت شیر

بهترین درمان برای آلرژی شیر( کازئین شیر ) پیشگیری یا اجتناب از مصرف شیر است. برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک به کازئین، شما باید یک رژیم غذایی فاقد کازئین داشته باشید و از مصرف غذاهای حاوی شیر یا محصولات لبنی بپرهیزید. اجتناب از شیر شامل اجتناب از محصولات حاصل از شیر مثل پنیر پیتزا نیز می باشد. حتی مقدار ناچیز از کازئین به اندازه ی یک دانه ی ماش نیز می تواند در شما سبب ایجاد واکنش شود. در افرادی که آلرژی دارند؛ سطح حساسیت از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد ممکن است قادر به تحمل مقدار کمی از شیر باشند، به خصوص اگر شیر پخته شده باشد. با این حال، برای بیشتر افراد، اجتناب کامل از شیر و محصولات آن بهتر از مصرف مقدار کمی از این ماده است.

استفاده نکردن از شیر به معنی کمبود کلسیم در افراد نیست. حتی افرادی که نوشیدن شیر جزء رژیم اصلی غذایی آنها نیست؛ می توانند با مصرف بسیاری از غذاهای دیگر از جمله آب میوه، حبوبات و برنج و نوشیدنی سویا این مقدار کلسیم را به بدن خود برسانند. سبزیجات از جمله کلم پیچ، اسفناج، و کلم بروکلی منابع خوبی از کلسیم می باشند. زمانی که شما از مواد غذایی بسته بندی شده استفاده می کنید؛ برچسب روی این مواد را بررسی کنید تا از وجود شیر در این مواد غذایی مطلع شوید. حتی در صورت مصرف مواد غذایی مانند گوشت های فراوری شده و یا آب نبات نیز بهتر است به این مسئله توجه کنید. علاوه بر کازئین، مواد غذایی دیگری که باید از آن ها در جهت جلوگیری از آلرژی کازئین توجه کرد عبارتند از:

  • کازئین کلسیم، هیدرولیزات کازئین، کازئین منیزیم، کازئین پتاسیم، کازئین مایه ی پنیر، کازئین سدیم
  • مصرف محصولات لبنی مانند پنیر، شیر، ماست، ممنوع است!
  • کره طعم کره، چربی کره
  • لاکتالبومین ، لاکتو آلبومین، فسفات ، لاکتوگلوبولین، لاکتوز
  • مارگارین
  • خامه های غیر لبنی
  • کشک و آب پنیر، آب پنیر هیدرولیز شده

بر روی محصولات غذایی که امروزه در ایالات متحده آمریکا به فروش می رسند؛ برچسب هایی وجود دارد که در آن مواد غذایی را که آلرژن های شایعی می باشند مشخص کرده است. اگر مواد غذایی حاوی کازئین باشند؛ شما باید در روی برچسب به دنبال کلماتی از این قبیل باشید: “شامل مواد تشکیل دهنده ی شیر”، ” ساخته شده با مواد تشکیل دهنده شیر”، و یا “ترکیب شده با شیر” و یا “محصولی از شیر”
در اینجا برخی راهنمایی های دیگر برای داشتن رژیم غذایی بدون کازئین وجود دارد:

  • به جای بستنی، سعی کنید سویا با طعم میوه یا دسر های یخی تیه شده با غلات، شربت های یخی( یخ در بهشت ها ) و پودینگ ها استفاده کنید.
  • استفاده از مارگارین های گیاهی برای پخت و پز و استفاده از آن ها در تهیه ی نان می تواند پیشنهاد خوبی باشد.
  • اجتناب از غذاهای سرخ شده در خمیر، که ممکن شامل شیر باشد. در برخی موارد، غذاهای سرخ شده در روغن هم ممکن است در خود شیر داشته باشند.
  • در هنگام غذا خوردن، از کارکنان سوالات دقیقی را در مورد مواد غذایی به کار رفته در غذاهای داخل منو بپرسید.
  • در مورد مواد غذایی جدید مانند شیر سویا، وانیل طعم دار، که برخی از مردم امروزه آن ها را به جای شیر گاو ترجیح می دهند؛ تحقیق کنید.

یوطب می گوید که از بین بردن شیر به طور کامل از رژیم غذایی ممکن است چالشی بزرگ برای فرد باشد؛ اما با کمی تلاش هم می توان با تغذیه مناسب از غذاهای دیگر لذت برد.

4.4/5 - (8 امتیاز)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

نظرات (4)

  • محمد پاسخ دادن

    سلام…مرسی از مطلبی که قرار دادین.
    بنده یک پسر ۲۴ ساله هستم و علاقه ی زیادی هم به ورزش پرورش اندام دارم.
    بنده دارای سابقه ی چندین ساله ی سینوزیت هستم، از کودکی دچار سردرد های مزمن بودم اما داستان من از زمانی آغاز شد که شروع کردم به خوردن مکمل های ورزشی مثل پروتئین و کراتین….نتیجه اش هم این شد که در عرض یکسال ۳ بار عمل سینوزیت انجام دادم و بیش از نیمی از استخوان های سمت راست جمجه ام و اوربیت بالایی چشم راستم خورده شدن و چندین بار هم با نفس تنگی شدید و در حال مرگ به بیمارستان مراجعه کردم.
    “لطفا این مطلب رو هم اضافه کنید که مصرف مکمل های ورزشی که اکثرا تهیه شده از آب پنیر هستن چقدر در این افراد میتونه خطرناک باشه، شاید بشه جلوی کسانی رو گرفت تا دردها و شب بیداری های من از درد رو تجربه نکنن”
    با تشکر

    2016/01/31 ساعت05:42
    • uTeb پاسخ دادن

      سلام محمد جان
      خیلی متشکریم که تجربیاتتت رو با کاربران یوطب، در میون گذاشتی
      موضوعی که شما پیشنهاد دادید، عالیه
      امیدواریم که همیشه شاد و سلامت باشید.

      2016/02/01 ساعت08:40
    • مهدی پاسخ دادن

      ممنون از اینکه تجربه ات را با ما در میان گذاشتی محمد جان

      2017/11/23 ساعت19:34
    • جواد پاسخ دادن

      کلیه هات سالم موندن کلاهت رو بنداز بالا. شانس آوردی!

      2019/04/18 ساعت18:53

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *